Dr. Molnár Dóra válasza a gyógyszerek szedése témában

Acetilszalicilsav hipertónia

Bevittek az ügyeletre, ott szétrágattak velem egy Tensiomin tablettát.

acetilszalicilsav hipertónia

EKG-t csináltak, minden rendben volt. Én akkor nem tulajdonítottam nagy problémát, csak hát ezután minden napom így telt. Estére mindig ilyen magasra felment.

Ezért kell minimum évente ellenőriztetni a vérnyomásunkat

Ekkor kerestem fel a háziorvosomat, mert már teljesen kivoltam. Ö felírt nekem Carvedilol vérnyomáscsökkentőt, ma is azt szedem.

acetilszalicilsav hipertónia

Akkor mondtam neki, ne írjon fel nekem gyógyszert, hanem utaljon be kórházba és vizsgáljanak ki, mitől magas. Nagy nehezen sikerült bekerülnöm egy pécsi kórházba. Nem acetilszalicilsav hipertónia megmondani, mitől magas.

ASA Protect acetilszalicilsav Legfrissebb cikkek a témában Alacsony vérnyomás: mivel jár és kell-e kezelni? A magas vérnyomás leggyakoribb szövődményei Hogyan kapcsolódik egymáshoz a demencia és a magas vérnyomás? Magas a vérnyomása? Ezekkel fontos tisztában lennie A változókor is okozhat magas vérnyomást? Tisztelt Doktornő, Nagypapám 96 éves és szüleim 61 éves nő és 60 éves férfi számára a háziorvos ASA Protectet írt fel állandó tartós szedésre agyvérzés és szívinfarktus megelőzése céljával.

Így mondhatom, hogy elfogadható a vérnyomásom, de ritkán még előfordul, hogy estére felmegy, ilyenkor szétrágok egy Tensiomin tablettát, és lassan visszamegy. Ismerősök ajánlották nekem, próbáljak szedni Cardio Aspirin mg-os tablettát.

acetilszalicilsav hipertónia

Ön szerint, az én esetemben, hasznos lehet? Igazán van jótékony és megelőző hatása az infarktussal szemben? Válaszát előre is köszönöm!

Természetesen bizonyos rizikófaktorok fennállása esetén kialakulásának nagyobb acetilszalicilsav hipertónia valószínűsége, de még az sem igaz egyértelműen, hogy ezek mindig hipertónia kialakulásához vezetnek. Egyéb, ismeretlen genetikai tényező, valamint gyakran csupán a stressz áll a háttérben. Még az sem egyértelmű, hogy mi van előbb, a magas vérnyomás vagy a rizikófaktorok, mint például a cukorbetegség, elhízás.

Ramón C. Hermida és munkatársai arra voltak kíváncsiak, van-e különbség az aszpirin hatásában, ha nem a szokásos módon, reggel vagy napközben veszik be, hanem lefekvés előtt, az esti órákban. A kutatók felnőtt embert vontak be a megfigyelésbe, akiknek már kissé magas volt a vérnyomása. Az önkénteseket véletlenszerű kiválasztás alapján három csoportba osztották. Az egyik csoport tagjai nem kaptak semmiféle gyógyszert, a másik csoportba került személyeknek reggel, ébredés után adtak kis adagú aszpirint, végül a harmadik csoportban lévők ugyanolyan aszpirin tablettát szedtek, de esténként.

A kérdés másik felére pedig azt válaszolnám, hogyha a kisdózisú acetilszalicilsav Aspirin, Astrix stb. Javaslom, hogy a kérdést háziorvosával is beszélje meg!

  • Ezért kell minimum évente ellenőriztetni a vérnyomásunkat - EgészségKalauz
  • Mit okozhat a magas vérnyomás, ha nem kezeljük?

Kapcsolódó cikkek a Magasvérnyomás-betegség rovatban olvashatók.